CONTACT Sesizari Sondaj de opinie
English Romana

Modificări în acordarea abonamentelor pentru elevii ce învață în altă localitate

Potrivit ultimelor reglementări în domeniul transportului elevilor, RATBV va schimba modul de acordare a abonamentelor pentru elevii ce sunt școlarizați în altă localitate decât cea de domiciliu, aceștia urmând a achita, cu banii primiți anterior de la școală, contravaloarea titlului de transport.
Concret, având în vedere modificările legislative recente (OUG 159/2022 și OUG 168/2022) cu privire la transportul elevilor, RATBV SA aduce la cunoștință următoarele două situații în care se pot afla elevii din învăţământul preuniversitar acreditat/autorizat, care folosesc liniile operate de RATBV S.A. pentru deplasarea la unitățile de învățământ:
1) elevii care sunt școlarizați în localitatea de domiciliu vor beneficia gratuit de abonamente lunare în interiorul localității în care se află domiciliul elevului și sediul unității de învățământ;
2) elevii care sunt școlarizați în altă localitate decât cea de domiciliu vor putea solicita în avans de la unitatea de învățământ, o sumă forfetară lunară, calculată în funcție de distanța dintre localitatea de domiciliu și localitatea în care sunt școlarizați, pe durata cursurilor școlare. Apoi, elevii vor achita următoarele sume pentru abonamentele lunare aflate în vigoare:

TRASEU          PREȚ ABONAMENT
                                    Lunar
                        1 Linie Metropolitană
                                         (lei)
BRAȘOV (toate liniile)       85
CRISTIAN - BRAȘOV        85
RÂȘNOV - BRAȘOV        170
GHIMBAV - BRAȘOV        85
CODLEA - BRAȘOV         170
HĂLCHIU - BRAȘOV        204
FELDIOARA - BRAȘOV     204
SÂNPETRU - BRAȘOV      85
BOD - BRAȘOV                 119
HĂRMAN - BRAȘOV          119

PODU OLTULUI- BRAȘOV 170

PREJMER - BRAȘOV         204
TELIU - BRAȘOV                204
VAMA BUZĂULUI - BRAȘOV 306
TĂRLUNGENI - BRAȘOV    170
BUDILA - BRAȘOV              204
PREDEAL - BRAȘOV           204

Așadar, elevii aflați în situația nr. 2 pot solicita în avans sumele aferente serviciului public de transport între domiciliu și școală sau pot deconta ulterior suma de la unitățile de învățământ la care sunt înmatriculați, dacă aceasta depășește suma forfetară, pe baza documentelor justificative.
Reamintim faptul că serviciul public de transport este gratuit pentru elevi în baza deținerii unui titlu de călătorie valabil și a validării lui. În caz contrar, nedeținerea sau nevalidarea unui titlu de călătorie valabil constituie contravenţie şi se sancţionează corespunzător.