CONTACT Sesizari Sondaj de opinie
English Romana

Din 22 iunie, autobuzul etajat circulă pe linia 20B

De sâmbătă, 22 iunie, operatorul de transport RATBV pune în circulație autobuzul supraetajat, pe un traseu dedicat vizitării centrului istoric și zona Belvedere, pentru a le oferi turiștilor, dar și brașovenilor, o nouă experiență de vizitare a orașului, de la înălțime.

Pe acest traseu sunt valabile biletele metropolitane, adică 4 lei pentru 60 de minute. Cea mai avantajoasă modalitate este de a cumpăra abonamentul de o zi, care costă 12 lei; în acest fel turiștii pot coborî din autobuz și vizita obiectivele turistice dintr-o anumită zonă, după care pot lua următorul autobuz, cu care să călătorească mai departe. În plus, ei beneficiază și de transportul public în comun pentru toată ziua.

Pentru plata călătoriei pot fi utilizate toate mijloacele de plată acceptate de RATBV; portofelul electronic, bilet fizic, toate tipurile de abonamente valabile pentru transportul în municipiul Brașov, plata prin aplicația 24pay, plata cu cardul, plata prin SMS*. În cazul celor care cumpără biletul de la șoferul autobuzului, costul este de 5 lei/călătorie.

Pe spătarul fiecărui scaun este un cod QR prin intermediul căruia cei care călătoresc cu autobuzul turistic pot afla informații despre obiectivele istorice de pe traseu.

Traseul pe care va circula linia 20 B este: Livada Poștei - Str. Mureșenilor - Str. George Barițiu - Șirul Gh. Dima - Str. C-tin Brâncoveanu - Str. Prundului - Șirul Ludwig van Beethoven - Str. George Barițiu - Str. Mureșenilor - Bd. Eroilor - Bd. 15 Noiembrie - Str. Agrișelor - Str. Iuliu Maniu - Str. Nicolae Iorga - Str. Lungă - întoarcere în giratoriul Str. Lungă (la intersecția cu str. Stadionului și Calea Făgărașului) - Str. Lungă - Șirul Livezii - Str. Stejărișului – parcare Belvedere (oprire și staționare cca. 10 min.) - Str. Stejărișului - Șirul Livezii – Livada Poștei. Lungimea traseului este de 18,4 km.

Autobuzul va circula decapotat (fără acoperiș), la o frecvență de 60 de minute și va opri în stațiile: Livada Poștei – cap de linie, Piața Unirii, Teatrul Dramatic, Primărie, Astra (Mielul Alb), Biserica Evanghelică Bartolomeu, Belvedere.

Programul de circulație este de luni până vineri între orele 16:00 și 21:00, iar sâmbătă, duminică și în sărbătorile legale, între orele 14:00 și 21:00 (ore de plecare din Livada Poștei).

Prețul unei călătorii este de 4 lei (se circulă cu titlurile valabile pe transportul urban și metropolitan). Pe această line sunt valabile și abonamentele urbane (80 lei) sau abonamentul metropolitan (150 de lei). 

* Pe traseele urbane și metropolitane operate de RATBV S.A. s-a introdus posibilitatea achitării biletului de călătorie prin trimiterea unui mesaj de tip SMS de pe telefonul mobil. Plata prin SMS poate fi efectuată de pe orice tip de telefon mobil conectat la oricare din rețelele naționale, utilizat cu abonament sau cartelă Prepay.

SMS-ul trebuie trimis la numărul scurt 7458 și trebuie să conțină: textul (litera) "P" pentru achitarea unei Călătorii Periurbane, "M" pentru achitarea unei Călătorii Metropolitane (valabilă și pentru călătoriile din Municipiul Brașov) sau "A" pentru Metropolitan Pass (Abonament zilnic pe toate liniile - valabil în ziua achiziției).

Costul serviciului de operare a plătii prin SMS este suportat de călător, peste tariful de transport.

 

Sursa informații și foto: Primăria Municipiului Brașov