CONTACT Sesizari Sondaj de opinie
English Romana

Anunț important despre modificarea unor trasee și orare, inclusiv din zona metropolitană

RATBV S.A. crește frecvența trecerilor prin stații pentru 13 linii de transport public de călători de pe raza Municipiului Brașov, adaptând în acest fel oferta de mobilitate la cererea existentă din momentul începerii cursurilor unităților școlare, respectiv al evenimentului Festivalul Berii ce se desfășoară în Bartolomeu, după cum urmează:
- pe liniile 5 și 23B va crește numărul de autobuze din data de 1 septembrie a.c.;
- pe liniile 6, 8, 16, 17, 22, 32, 34, 36, 52, 53 și 54, suplimentări din 5 septembrie 2022.

 

Pentru ca accesul spre și dinspre zona Bartolomeu, acolo unde are loc Festivalul Berii, să se desfășoare în condiții cât mai bune și mai sigure, RATBV recomandă tuturor brașovenilor și turiștilor ce vor să bea liniștiți o bere sau mai multe să lase autoturismele acasă și să folosească mijloacele de transport public, mai ales că, în perioada 1 – 11 septembrie 2022, autobuzele de pe liniile 5, 9, 16, 23, 23B și 28 vor circula în fiecare seară până la orele 24.00. Suplimentarea numărului de vehicule ce deservesc aceste linii se va face funcție de cererea de transport existentă.


De asemenea, din data de 5 septembrie, se va relua circulația pe linia metropolitană 520, Brașov – Prejmer, cu mențiunea că traseul parcurs de autobuze va fi prelungit pe raza municipiului Brașov până în giratoriul din zona Făget. Astfel, suplimentar față de vechiul traseu, va fi parcursă și distanța dintre terminalul Triaj – Sala Sporturilor – Gara CFR Brașov – Făget și retur. Autobuzele vor opri în toate stațiile cuprinse pe acest traseu.
Tot din data de 5 septembrie 2022 se va suplimenta și numărul de autobuze alocate traseelor metropolitane 130 și 131, care asigură legătura între Brașov și Râșnov.