CONTACT Sugestii Sondaj de opinie
English Romana

Intrebari frecvente

Cum se verifică soldul pe cardul de transport?

Verificarea soldului de pe cardul de transport se poate face în următoarele moduri:

1.     LA  VALIDATOR:

PASUL 1: SELECTAȚI BUTONUL VERDE “I” DE PE VALIDATOR

PASUL 2: APROPIAȚI CARDUL DE VALIDATOR ÎN LOCUL INDICAT ( ASEMENEA UNEI VALIDĂRI)

PASUL 3: AŞTEPTAȚI AFIŞAREA INFORMAȚIILOR

 2.      CASERII RATBV S.A.

PENTRU VERIFICAREA CĂLĂTORIILOR DISPONIBILE DE PE CARD ESTE NECESAR CA CENTRUL DE VȂNZARE SĂ FIE DOTAT TEHNIC CORESPUNZĂTOR (CITITOR DE CARD).

ACCESAȚI LINK-UL URMĂTOR PENTRU A AFLA CENTRELE DE VȂNZARE RATBV S.A.      http://www.ratbv.ro/retea-distributie-bilete-si-abonamente/

 3.      AUTOMATE DE VÂNZARE

PASUL 1: SE INTRODUCE CARDUL ÎN FANTA DESTINATĂ ACESTUIA

PASUL 2: SE APASĂ PE ECRAN

PASUL 3: SE SELECTEAZA OPȚIUNEA REÎNCARCĂ/ CONSULTANȚĂ CARD

PASUL 4: AŞTEPTAȚI CITIREA CARDULUI PENTRU VERIFICAREA SOLDULUI 

 4.      ON-LINE PE PORTALUL www.ratbv.ro

PASUL 1: ACCESAȚI PORTALUL www.ratbv.ro

PASUL 2: SELECTAȚI “ ÎNCARCĂ SAU CONSULTĂ CARDUL ON-LINE!” (ACEASTĂ OPȚIUNE APARE  ÎN PARTEA DREAPTĂ A PAGINII DE DESCHIDERE A PORTALULUI)

PASUL 3: ACCESAȚI CONTUL  DE UTILIZATOR

PASUL 4: DUPA LOGARE CU ADRESA DE MAIL ȘI PAROLA, ACCESAȚI BUTONUL DIN PARTEA DREAPTĂ A PAGINII (ACASĂ) ȘI SELECTAȚI OPȚIUNEA “CARDURILE MELE” PENTRU VERIFICAREA SOLDULUI (numărul de credite existente pe cardul de transport)

De ce nu mai beneficiază studenții de reducere la plata transportului în comun?

Consiliul Local al Municipiului Brașov a adoptat pe data de 22 decembrie 2016 Hotărârea nr. 603, privind aprobarea Contractului de delegarea a gestiunii serviciului de transport public local, prin concesiune, în Municipiul Braşov ce se va încheia între Municipiul Braşov şi Societatea „RATBV ”S.A.

Prin articolul 3 al respectivei Hotărâri, au fost aprobate tarifele de călătorie ce sunt aplicate obligatoriu de RATBV S.A. și care sunt prezentate detaliat pe portalul www.ratbv.ro:

http://www.ratbv.ro/tarife-bilete-si-abonamente/

Toate Hotărârile Consiliului Local al Municipiului Brașov au caracter obligatoriu pentru RATBV S.A., inclusiv cele referitoare la stabilirea tarifelor de călătorie sau acordarea ori retragerea unor facilități. În aceste condiții, începând cu data de 1 ianuarie 2017, studenții își pot achiziționa titluri de călătorie la prețul de 2 lei/călătoria sau 70 de lei/abonamentul general sau orice alte titluri în orice alte combinații tarifare stabilite in Planul prezentat pe portal.

 

Ce se afișează pe panourile de informare din stații?

Panourile de informare din statii afișează programul mijloacelor de transport care trec prin statia respectivă și minutele rămase până la sosirea acestora.

Informațiile afișate sunt modificate în timp real, modificările intervenite pot fi datorare întarzierilor din trafic sau unor cauze neprevăzute, independente de voința noastră.

 

Cum se utilizează automatele de bilete?

Pentru procurarea unui titlu de călătorie sau încărcarea cardului este necesar să selectați, pe panoul tactil al automatului, operațiunea dorită (achiziționare titlu de călătorie sau încărcare card) și apoi să introduceți banii in fanta corespunzătoare.

 

Ce se întâmplă daca apare o disfuncționalitate în funcționarea automatului în timpul operațiunilor?

În cazul în care în timpul operațiunii apare o disfuncționalitate, vă rugăm să sunați la call center-ul RATBV S.A. -0368-800-600 sau scrieți un mail la adresa comunicare@ratbv.ro.

 

Cine a instituit noul Plan Tarifar practicat de RATBV S.A.?

 Noul Plan Tarifar practicat de RATBV S.A. a fost aprobat prin Hotărârea Consiliului Local (HCL) nr. 603/22 decembrie 2016, Anexa 3.

 

 De când se aplică acest nou Plan tarifar?

 Acest Plan Tarifar se aplică începând cu data de 1 ianuarie 2017.

 

Ce facilități acordă posesorului abonamentul unic?

Deținătorul unui abonament în valoare de 70 de lei poate călători pe toate liniile de transport public de pe raza municipiului Brașov, cu excepția liniei 20 ( traseu Livada Poștei –Warthe- Poiana Brașov).

 

Există vreo limitare în privința numărului de călătorii pentru deținătorii de abonamente?

Achiziționarea unui abonament unic dă dreptul titularului la un număr nelimitat de călătorii, pe toate liniile, cu excepția liniei 20, în orice interval orar, indiferent de numărul de transbordări dintr-un mijloc de transport în altul, pe parcursul unei luni.

 

Ce alte avantaje mai prezintă abonamentul unic RATBV S.A.?

Pe lângă prețul foarte atractiv, echivalentul a 35 de bilete de călătorie cu preț întreg, abonamentul unic sporeşte considerabil mobilitatea călătorilor pe rețeaua de transport existentă.

 

Elevii  pot achiziționa abonamente și la ce preț?

Prețul abonamentelor pentru elevi este de 35 de lei/lunar, titularii beneficiind de un număr nelimitat de călătorii, pe toate liniile, în orice interval orar. 

 

Mai există posibilitatea achiziției de abonamente lunare nenominale sau de abonamente anuale?

 De la 1 ianuarie 2016, RATBV S.A. a pus în vânzare abonamente lunare nenominale la prețul de 105 lei, precum și abonamente anuale la prețul de 700 lei.

 

Pentru utilizatorii frecvenți ai Liniei 20 (Livada Poștei – Poina Brașov) există facilități acordate prin politica abonamentului unic?

Prin excepție, utilizatorii Liniei 20 își pot procura de la 1 ianuarie 2016 atât abonamente lunare valabile doar pe linia 20, cât și un nou tip de abonamente, valabile pe toate traseele, precum și pe Linia 20, fără limită de călătorii. 

 

Ce alte noutăți aduce noul Plan Tarifar în privința taxării călătoriei?

RATBV S.A. a pus în vânzare mai multe tipuri de carduri de transport, ce pot fi folosite ca abonamente cu sau fără facilități tarifare sau ca portofel electronic.

 

De ce au fost scoase din oferta tarifară biletele cu o călătorie?

După introducerea facilității validării unui bilet pentru o călătorie de 50 de minute, a fost luată decizia opririi de la vânzare a biletelor cu o călătorie pentru a limita numărul de bilete ce erau transmise între pasagerii care terminau și cei care începeau o călătorie cu mijloacele de transport în comun.