CONTACT Sugestii Sondaj de opinie
English Romana

Un nou serviciu gratuit oferit de R.A.T. Brașov

Regia Autonomă de Transport (R.A.T.) Brașov oferă de la sfârșitul acestei săptămâni un nou tip de serviciu, asigurând transportul bicicletelor pe traseul liniei 20, Livada Poștei – Poiana Brașov și retur. Astfel, începând de sâmbătă, 16 aprilie a.c., timp de trei luni, cu titlu experimental, R.A.T. Brașov va oferi transport gratuit, în zilele de sâmbătă și duminică, cu plecări la orele 15.00, 16.00 și 17.00, din capătul de linie Livada Poștei, pentru un număr de opt biciclete/cursă. Bicicletele vor fi încărcate și asigurate în remorca special utilată a unui autovehicul aparținând R.A.T. Brașov, urmând ca deținătorii bicicletelor să ajungă la destinație cu autobuzele care circulă pe linia 20. Singurul tarif perceput va fi cel pentru pasagerul care circulă cu autobuzul, respectiv un bilet de călătorie în valoare de 5 lei.
Prin acest nou serviciu oferit, R.A.T. Brașov răspunde nevoilor de mobilitate și solicitărilor unui număr semnificativ de bicicliști. De asemenea, R.A.T. Brașov concretizează și în acest fel prevederile Protocolului de colaborare încheiat recent cu Asociația Club Sportiv ”Joy Bike”, ca unul dintre reprezentanții comunității bicicliștilor din Brașov.
Directorul general al R.A.T. Brașov, ing. Cristian Radu, a precizat că această soluție ”răspunde nevoii de mobilitate, manifestată prin numeroase solicitări, a unei importante categorii de persoane și este o contribuție la dezvoltarea turismului în Poiana Brașov. Transportul gratuit al bicicletelor în remorca special utilată cu suporți și elemente de siguranță reprezintă un prim pas spre rezolvarea defintivă a acestei probleme, a cărei soluționare constă în achiziția de autobuze care să fie utilate din fabricație cu facilități de transport a bicicletelor”. Directorul general al R.A.T. a mai adăugat faptul că, la ora actuală, Regulamentul privind constatarea și sancționarea contravențiilor la transportul public local de persoane în Municipiul Brașov, aprobat prin HCL nr. 13/2013, interzice introducerea și transportul de către călători în mijloacele de transport în comun a bagajelor voluminoase: biciclete, saci, lăzi etc.
După această perioadă de probă de trei luni, R.A.T. Brașov va efectua o analiză în vederea determinării oportunității de continuare a acestui serviciu și de introducere a unui tarif.
Pentru buna desfășurare a acestei activități, R.AT. Brașov solicită deținătorilor de biciclete să se prezinte la punctele de îmbarcare cu aproximativ 15 minute înainte de ora de plecare în cursă a autobuzului, pentru a exista timp suficient pentru încărcarea și asigurarea bicicletelor, precum și pentru urcarea în autobuz a călătorilor. Încărcarea bicicletelor la plecarea din Livada Poștei se face de pe peronul liniei 50 (în fața Casei Baiulescu), iar la plecarea din Poiana Brașov la peronul liniei 20.