CONTACT Sesizari Sondaj de opinie
English Romana

Soluții tehnice inovative pentru troleibuzele ce vor fi livrate Municipiului Brașov

O echipă a RATBV S.A. a efectuat recent o vizită tehnică la uzina de troleibuze Solaris Bus & Coach S.A., din Poznan (Polonia), pentru a se informa în legătură cu unele soluții tehnice alese de producător la fabricarea celor 26 de troleibuze Solaris Trollino 18 ce vor fi livrate Municipiului Brașov. De asemenea, echipa s-a deplasat și la Gdynia (Polonia), acolo unde operatorul de transport public de persoane din localitate are în exploatare troleibuze Solaris de tipul celor ce vor opera și în municipiul Brașov, pentru a obține informații detaliate despre exploatarea instalațiilor și sistemelor de ghidare pentru decaptare și recaptare la rețeaua de alimentare, cât și despre autonomia oferită de acumulatori. Această soluție tehnică de deplasare pentru troleibuze prin zone fără rețea de contact, utilizând bateriile, reprezintă o premieră pentru un operator de transport public de persoane din România.
Troleibuzele Solaris Trollino, articulate, cu o lungime de 18 metri, ce vor fi livrate Municipiului Brașov, vor fi dotate cu acumulator, astfel că ele vor avea o autonomie de minim 5 km în lipsa contactului cu linia de electricitate. Acest tip de autovehicule complet electrice au o capacitate de 137 de călători, dintre care 40 pe scaune și vor fi dotate cu sisteme de informare a călătorilor, aer condiționat, display-uri pentru anunțuri și reclame, prize USB pentru încărcarea telefoanelor sau altor gadget-uri, sisteme wi-fi etc.
După ce vor fi livrate, troleibuzele vor fi introduse în circulație pe liniile 1, 2, 6 și 31, asigurând legătura între centrul Brașovului și cartierele Triaj, Tractorul-Rulmentul, Astra și Valea Cetății. La ora actuală, aceste trasee sunt deservite de autobuze.