CONTACT Sesizari Sondaj de opinie
English Romana

RATBV operează o nouă linie de transport metropolitan spre Tărlungeni

RATBV îşi continuă aplicarea planurilor de dezvoltare a sistemului de transport public de călători în zona metropolitană Brașov prin înființarea de luni, 15 martie 2021, a unei noi linii și extinderea uneia deja existente, ambele deservind satele componente ale comunei Tărlungeni. În aceste condiții, RATBV va opera de săptămâna viitoare 12 trasee în zona metropolitană, asigurând legătura municipiului Brașov cu 10 orașe sau comune învecinate.
Astfel, traseul liniei 530 (Brașov – Tărlungeni) va fi extins atât pe raza municipiului Brașov, cât și pe raza UAT Tărlungeni, noul traseu urmând a asigura legătura între capătul de linie Poienelor din Braşov, centrul comunei Tărlungeni și satele Zizin și Purcăreni. Autobuzele de pe această linie vor parcurge traseul Poienelor – Bulevardul Saturn – Gemenii – cartierul Izvor – cartierul Valea cu Flori - centrul comunei Tărlungeni – Zizin – capăt linie Purcăreni și retur, cu menţiunea că autobuzele vor intra în satul Zizin doar pe sensul Braşov-Purcăreni. Pe site-ul societății noastre, www.ratbv.ro, precum și în toate stațiile de pe traseu, vor fi afișate la sfârșitul acestei săptămâni noile grafice de circulație, care vor purta mențiunea ”Valabil din data de 15 martie 2021”. Noua formulă a traseului cu indicativul 530 are o lungime de 33,4 km (tur - retur), iar durata totală a unei curse va fi de 75 de minute (tur - retur).
De asemenea, tot de luni, 15 martie 2021, va fi înființată linia 531, care va asigura legătura între capătul de linie Poienelor din Braşov, satul Cărpiniș, centrul comunei Tărlungeni și capătul de linie Tărlungeni. Mijloacele de transport de pe noua linie 531 vor parcurge traseul Poienelor – Bulevardul Saturn – Gemenii – cartierul Izvor – cartierul Valea cu Flori – Cărpiniș – Tărlungeni și retur, cu menţiunea că autobuzele vor intra în satul Cărpiniş din ambele capete de linii, atât din Braşov, cât şi din Tărlungeni. Traseul liniei 531 măsoară în total 37,9 km (tur - retur) și va fi parcurs în 75 de minute (tur - retur). Ca și în cazul celuilalt traseu, la sfârșitul acestei săptămâni vor fi afișate graficele de circulație, care vor purta mențiunea ”Valabil din data de 15 martie 2021”, atât pe site-ul RATBV, cât și în stații.
De menționat faptul că intervalul de trecere prin stații pe tronsoanele comune, respectiv Poienelor – Cărpiniș și Ieşire Cărpiniş – Poienelor, este de 25 de minute în zilele lucrătoare și de 37 de minute în zilele de sâmbătă și duminică. În ceea ce privește planul tarifar, acesta rămâne neschimbat pentru linia 530 (5 lei călătoria/170 lei abonament lunar) și se va aplica și pentru linia 531.