CONTACT Sugestii Sondaj de opinie
English Romana

Protocol colaborare Fundatia Motivation Romania

      Regia Autonomă de Transport (R.A.T.) Brașov continuă să răspundă necesităților de mobilitate ale tuturor membrilor comunității locale, precum și ale celor care vizitează municipiul, și prin acordarea unei atenții sporite nevoilor de deplasare a persoanelor cu dizabilități.

     Consecventă acestei politici, R.A.T. Brașov a încheiat recent un protocol de colaborare cu Fundația Motivation România, document care va sta la baza unor viitoare proiecte și acțiuni comune în domeniul creșterii calității serviciului de transport public de călători pe raza municipiului Brașov pentru persoanele cu dizabilități.

     ”Acordăm o atenție deosebită călătorilor noștri care au un grad de mobilitate scăzut, pentru a-i ajuta să se deplaseze cu mijloacele de transport în comun pe care le avem în dotare. Prima acțiune care se va desfășura pe baza protocolului constă într-o instruire a conducătorilor auto de troleibuze și autobuze cu privire la modul în care pot ajuta persoanele cu dizabilități să urce și să coboare în și din mijloacele de transport în comun. Cel mai important lucru se referă la faptul că această instruire, care se va desfășura etapizat, cu toți conducătorii auto ai R.A.T. Brașov, va fi realizată la inițiativa și de către persoanele cu dizabilități, adică de cei care cunosc cel mai bine problemele cu care se confruntă asemenea persoane atunci când vor să se deplaseze cu mijloacele de transport în comun”, a precizat directorul general al R.A.T. Brașov, ing. Cristian Radu.

        Programele pe care le derulează Fundația Motivation România au drept scop îmbunătățirea vieții persoanelor cu dizabilități. Pentru ca acest obiectiv să fie atins, este esențial accesul acestora la spații publice. Încurajăm inițiativa Regiei Autonome de Transport Brașov, iar specialiștii noștri sunt pregătiți să ofere consultanță pentru accesibilizarea transportului în comun și pentru instruirea conducătorilor auto, în vederea utilizării tehnicii specifice” Ciprian Lupu, Coordonator Regional Fundația Motivation România