CONTACT Sugestii Sondaj de opinie
English Romana

Program special pentru ziua de 30 noiembrie

În 30 noiembrie, Brașovul intră oficial în sezonul sărbătorilor de iarnă, când, la ora 17.30, se aprind luminițele bradului și iluminatul festiv în centrul istoric, se deschide Târgul de Crăciun și începe seria de evenimente organizate de Primăria Brașov și partenerii săi, primul fiind concertul lui Horia Brenciu.

Având în vedere numărul mare de persoane care participă la acest moment festiv, municipalitatea, în parteneriat cu Asociația Metropolitană pentru Dezvoltarea Durabilă a Transportului Public Brașov și operatorul de transport RATBV, a pregătit un program special pentru transportul în comun, astfel încât publicul să poată ajunge în condiții optime la eveniment. Programul cu frecvența crescută pe 14 linii se va aplica și la finalul spectacolului.

,,Te așteptăm, în 30 noiembrie, la ora 17:30, să dăm împreună startul sărbătorilor de iarnă și să aprindem luminițele Crăciunului în Piața Sfatului. Și pentru că ne dorim să te bucuri din plin de acest eveniment, am pregătit un program special pe liniile RATBV care vin din cartiere spre centrul orașului, astfel încât să poți ajunge în condiții optime și la timp în Piața Sfatului. Creștem frecvența pe 14 linii de transport, astfel încât la fiecare 7-9 minute să ai un autobuz sau troleibuz care să te ducă în centru. De asemenea, vom amenaja, între Casa Armatei și cinema Astra, o mare parcare pentru mijloacele de transport în comun ale RATBV, pentru ca la finalul evenimentului să nu trebuiască să aștepți prea mult pentru ca să te întorci acasă. Nu vrem să aprindem luminițele în timp ce tu cauți un loc de parcare, ne dorim să ne bucurăm împreună de acest moment, așa că scapă de grija mașinii și hai cu RATBV”, a declarat primarul Allen Coliban.

Începând cu  ora 14:00, RATBV va introduce autobuze/troleibuze suplimentare pe 14 linii, pentru a se putea asigura transportul spre centrul orașului pentru cei care doresc participarea la eveniment.

Totodată, zona parcărilor dintre Casa Armatei și cinema Astra, precum și o bandă de pe str. Lungă, vor fi amenajate ca spații de așteptare pentru mijloacele de transport în comun pentru momentul în care participanții vor să se întoarcă acasă, astfel încât timpii de așteptare să fie foarte mici.

Pentru a crește siguranța celor care vor să participe la acest eveniment, având în vedere fluxul foarte mare de pietoni care se anunță, Comisia de Circulație a avizat restricționarea circulației rutiere pe str. Mureșenilor, Piața Sfatului și George Barițiu, în data 30.11, în intervalul orar 16.30 – 20.00. Astfel, benzile 1 și 2 de urcare se vor utiliza numai pentru urcarea/coborârea mijloacelor de transport public RATBV, a celor de intervenție (salvare, pompieri, poliție etc.), iar banda de coborâre devine pietonală. De asemenea, se vor amenaja și două treceri de pietoni temporare.

Având în vedere numărul limitat de locuri de parcare și restricțiile de circulație de pe străzile Mureșenilor, Piața Sfatului și George Barițiu, unde vor circula doar mijloacele de transport RATBV și mașinile de intervenție, îi invităm pe brașoveni, dar și pe turiști, în aceeași măsură, să evite utilizarea autoturismelor proprii și să folosească transportul în comun sau metode alternative de transport - taxi sau ride sharing.

Vă reamintim că pe 30 noiembrie începe evenimentul ,, Decembrie de poveste la Brașov”, cu aprinderea iluminatului festiv în centrul istoric și deschiderea Târgului de Crăciun din Piața Sfatului. Alături de brașovenii și turiștii care vin să vadă spectacolul de lumini va fi Horia Brenciu, care îi va încânta pe cei prezenți cu muzica sa.

Frecvența mijloacelor de transport RATBV, 20.11.2023, începând cu ora 14.00

Linia 1: 3 autobuze suplimentare: frecvență 8 minute

Linia 2: 3 autobuze suplimentare: frecvență 8 minute

Linia 2B: 4 autobuze suplimentare: frecvență 12 minute

Linia 4: 4 autobuze suplimentare: frecvență 7 minute

Linia 5: 3 autobuze suplimentare: frecvență 9 minute

Linia 6: 5 autobuze suplimentare: frecvență 7 minute

Linia 16: 2 autobuze suplimentare: frecvență 12 minute

Linia 17: 5 autobuze suplimentare: frecvență 7 minute

Linia 28: 5 autobuze suplimentare: frecvență 10 minute

Linia 31: 4 autobuze suplimentare: frecvență 8 minute

Linia 34: 4 autobuze suplimentare: frecvență 10 minute

Linia 36: 4 autobuze suplimentare: frecvență 9 minute

Linia 41: 3 autobuze suplimentare: frecvență 16 minute