CONTACT Sugestii Sondaj de opinie
English Romana

Prima ușă a unora dintre troleibuze rămâne închisă

De mâine, 10 noiembrie 2023, conducătorii a 26 de troleibuze Solaris ale RATBV, autovehicule ce nu au postul de conducere închis (cabina), nu vor mai deschide prima ușă dublă a troleibuzelor pentru accesul pasagerilor. Măsura este determinată de faptul că în ultima perioadă se înregistrează vreme destul de rece, iar mâine este prognozată la Brașov prima dimineață cu temperatură negativă. La luarea acestei decizii s-a avut în vedere atât posibilitatea îmbolnăvirii șoferilor din cauza frigului, dar și a transmiterii unor afecțiuni respiratorii în condițiile fluxurilor mari de călători ce trec chiar pe lângă postul de conducere.

       Ne cerem scuze călătorilor pentru disconfortul creat și îi rugăm să manifeste înțelegere față de această situație. La ora actuală RATBV își folosește la maxim resursele umane și materiale existente, având la orele de vârf aproape 200 de mașini în trafic, aceasta în condițiile extinderilor de activitate ce s-au înregistrat în ultima perioadă.

       Separarea accesului în zona postului de conducere (cabinei) de restul salonului autovehiculelor se va face în condiții de siguranță pentru pasageri, prin elemente nepermanente și va fi semnalată călătorilor prin afișe.