CONTACT Sugestii Sondaj de opinie
English Romana

Modificări trasee şi orare

Regia Autonomă de Transport (R.A.T.) Brașov va opera în perioada următoare o serie de modificări de trasee și orare ale unor linii de transport public de călători, noutățile fiind incluse în Hotărârea Consiliului Local de aprobare a unor schimbări ale Planului de Servicii pentru anul 2016.
”În cursul lunii viitoare vom înființa o nouă linie de transport, cu indicativul 19, între cartierele Noua și Triaj, care va pune în valoare artera de circulație recent inaugurată. Această linie vine atât în sprijinul angajaților firmelor care își desfășoară activitatea în zona ARAS-CET-Triaj, cât și al unor elevi de la Școala Generală nr. 31 și de la Colegiul Tehnic de Transporturi. De asemenea, pe baza monitorizărilor efectuate, R.A.T. Brașov a propus și a obținut aprobarea Consiliului Local pentru mărirea numărului de autobuze care vor circula pe linia 36, între capetele de linie Independenței și Livada Poștei, precum și extinderea traseului liniei 25, în interiorul cartierului ”Avantgarden”, pentru a deservi și călătorii din zona de blocuri nou-construite”, a declarat directorul general al R.A.T. Brașov, ing. Cristian Radu.
Linia 19 va asigura legătura între cartierele Noua și Triaj în zilele lucrătoare, autobuzele urmând a parcurge traseul Noua – Str. Brazilor – Str. Prunului – Artera de sud-est – Ocolitoare – Str. Fundătura Hărmanului – Triaj și retur.
R.A.T. Brașov răspunde solicitărilor membrilor comunității brașovene, astfel că în perioada următoare, funcție de finalizarea unor lucrări ce țin de infrastructura rutieră, traseul liniei 25, care asigură legătura cartierului Avantgarden cu Gara CFR Brașov, se va extinde în interiorul cartierului amintit, respectiv pe străzile Pelicanului și Egretei, urmând a fi înființate și două noi stații de transport public de călători.
De asemenea, din data de 7 martie a.c., pentru a asigura noi posibilități de deplasare pentru călătorii care circulă între zonele Livada Poștei și Stadionul Tineretului, R.A.T. Braşov va modifica traseul liniei 41, care circulă între Livada Poștei și Stupini, așa încât, în ambele sensuri de deplasare, să fie parcurse străzile Avram Iancu și Al. Ioan Cuza. În acest fel va fi acoperit integral și traseul fostei linii 12.
Ing. Cristian Radu a precizat şi faptul că, tot pentru a veni în întâmpinarea nevoilor de mobilitate ale brașovenilor ori a celor aflați temporar în Brașov, a fost luată decizia ca toate autobuzele de pe linia 50 să circule până la capătul de linie Pietrele lui Solomon. ”În ceea ce-i privește pe călătorii afectați de începerea lucrărilor de reabilitare a podului de pe strada Lânii, pentru a asigura deservirea corespunzătoare a utilizatorilor liniei 28, am modificat traseul acestei linii și am înființat linia 28B. În acest fel am creat legături directe între zonele Stupini, Fundăturii şi IAR Ghimbav cu capătul de linie Livada Poştei”, a încheiat directorul general al R.A.T. Braşov.