CONTACT Sesizari Sondaj de opinie
English Romana

Modificări orare şi trasee din 15 septembrie a.c.

Regia Autonomă de Transport (R.A.T.) Braşov revine din data de 15 septembrie 2014 la programul extins de circulaţie. Astfel, va creşte frecvenţa mijloacelor de transport în comun pe 14 dintre cele 44 de trasee, ajungându-se ca la orele de vârf R.A.T. Braşov să aibă în circulaţie peste 140 de autovehicule. Vor fi modificate orarele liniilor: 1, 2, 5, 6, 8, 15, 17, 23, 23 barat, 31, 32, 36, 50 şi 52.

     Noul program de circulaţie al mijloacelor de transport în comun va putea fi consultat pe portalul www.ratbv.ro, în secţiunea „Trasee şi orare“, începând din cursul zilei de sâmbătă, 13 septembrie a.c. De asemenea, vor fi actualizate şi tabelele afişate în toate staţiile, până în cursul zilei de duminică, 14.09.2014. Toate tabelele ce conţin noile orare de circulaţie vor conţine menţiunea „Valabil din data de 15.09.2014“.

     De asemenea, începând cu data de 15 septembrie 2014, R.A.T. Braşov introduce unele modificări în traseele unor linii, după cum urmează:

-         traseul liniei 41 (Livada Poştei – Stupini) se prelungeşte până pe Strada Lujerului din cartierul Stupini;

-         autobuzele de pe linia 31 (Valea Cetăţii – Livada Poştei), pe sensul de deplasare spre Livada Poştei, vor opri şi în staţia „Liceul Meşotă”;

-         autobuzele de pe linia 32 (Valea Cetăţii – Gara Braşov), pe sensul de deplasare spre Valea Cetăţii, vor opri şi în staţia „Liceul Meşotă”;

-          liniile de transport 50 şi 50 barat se vor unifica, noua linie urmând a purta indicativul 50. Aceasta îşi va prelungi traseul, pentru anumite curse, până la capătul de linie „Pietrele lui Solomon” şi va avea un grafic de circulaţie ce va asigura o frecvenţă a trecerilor prin staţii îmbunătăţită pentru tronsonul Livada Poştei – Pe Tocile.

 

      Directorul general al R.A.T. Braşov, ing. Cristian Radu a declarat că „toate schimbările ce survin din data de 15 septembrie a.c. sunt realizate pentru a răspunde nevoilor de mobilitate ale cetăţenilor. Pe de o parte, ţinem cont de faptul că săptămâna viitoare încep cursurile unităţilor de învăţământ şcolare şi liceale, iar pe de altă parte asigurăm locuitorilor din diferite zone ale oraşului posibilităţi de transport atractive către zona centrală. Nu în ultimul rând trebuie menţionat că modificările de trasee răspund solicitărilor venite din partea călătorilor din zonele Stupini, Valea Cetăţii şi Şchei”.