CONTACT Sesizari Sondaj de opinie
English Romana

Mai multe autobuze pentru transportul elevilor

RATBV S.A. va suplimenta de mâine, 11 septembrie a.c., numărul de autobuze cu care va fi efectuat transportul special gratuit pentru elevii, cadrele didactice și nedidactice ale Școlii Gimnaziale nr. 6 și ale Liceului ”J. Honterus”. De asemenea, de poimâine (joi – 12 septembrie a.c.), RATBV modifică orarul de circulație al autobuzelor alocate realizării acestui proiect – pilot, în sensul că plecările din toate stațiile se devansează cu cinci minute.
RATBV S.A. a monitorizat astăzi în toate stațiile și pe tot traseul modul în care s-a realizat deplasarea elevilor de la cele două unități de învățământ menționate. În urma solicitării conducerii Primăriei Brașov și a informațiilor din teren, RATBV S.A. a decis ca de mâine acest tip de serviciu să fie realizat cu patru autobuze, iar în perioada următoare, dacă se va înregistra o creștere a numărului de solicitări, vom adapta capacitatea de transport la cerere.
În privința graficului de deplasare, din cauza problemelor apărute în trafic (autoturisme oprite în stațiile de transport, neacordare de prioritate de către unii conducători auto la ieșirea autobuzelor din stații etc.) și pentru ca toți copiii să ajungă la cursuri în siguranță și fără întârzieri, plecările din stații vor fi decalate cu cinci minute, după cum urmează:
- Cap linie Poienelor (Roman): 07.20
- Stația Spitalul Județean (str. Calea București): 07.25
- Stația Liceul Meșotă (str. M. Kogălniceanu): 07.27
- Stația Livada Poștei: 07.35
- Cap linie Șirul L.v. Beethoven: 07.40.
RATBV le mulțumește și îi felicită pe elevii și părinții care au folosit astăzi sistemul de transport special pentru elevi, pentru felul în care s-au comportat la îmbarcarea și debarcarea din autobuze, în timpul deplasării cu autobuzele și, apoi, pe jos, spre unitățile de învățământ. De asemenea, face un apel către toți participanții la traficul rutier să acorde prioritate autobuzelor de ”Transport elevi” și să nu mai oprească / staționeze în stațiile de transport.