CONTACT Sesizari Sondaj de opinie
English Romana

Linia 56, un nou traseu operat de RATBV în Municipiul Brașov

Pentru a răspunde numeroaselor solicitări primite de la brașovenii care își au persoanele dragi înmormântate la cimitirele de peste calea ferată, din zona Micșunica, Comisia de circulație a aprobat astăzi propunerea Municipalității de a înființa o nouă linie de transport care să asigure un acces sigur la cimitirele din acea zonă.

Astfel, începând de astăzi, 7 iunie, pe ruta terminal Poienelor – Cimitir Micșunica va fi introdusă linia 56.

Traseul acestei linii va fi Terminal Roman – b-dul Saturn – str. Zizinului – pasajul Zizinului – Cimitir Micșunica, iar autobuzele vor opri în stațiile: Poienelor, Cometei, Neptun, Complexul Mare, Gemenii (b-dul Saturn), Gemenii ( str. Zizinului), Colegiul Tehnic Remus Răduleț (stație nou-înființată), Cimitir Micșunica ( Cap linie).

Primul autobuz va pleca din stația Poienelor la ora 7.45, iar ultimul va pleca din stația Cimitir Micșunica la ora 20.10.

La Terminalul Poienelor, autobuzele vor opri la peronul 1, peron la care opresc și autobuzele de pe linia 52.

            Tot în comisia de circulație au mai fost aprobate următoarele solicitări primite de la cetățeni pentru optimizarea anumitor linii de transport, astfel:

  • Prelungire linii de transport 40 și 41 și înfiinţare și amenajare stații de îmbarcare / debarcare călători, denumite generic”Capra Neagrǎ” și ”Bȃrsei” (amplasate ȋn pereche) și Cap linie ”Gazon”. În următoarele săptămâni se vor face amenajarea scuarelor, a căilor pietonale și a marcajelor la sol;
  • înfiinţare și amenajare stații de îmbarcare / debarcare călători – cu caracter facultativ / experimental –   aflate pe traseul liniilor  de transport metropolitan 310 și 320, pe DN 13 ȋn zona intersecţiei cu strada Bȃrsei, la aproximativ 1.3 Km faţǎ de ferma ”Asfalt”, pe sensul de ieșire din oraș.  Amenajǎrile vor include trecerea de pietoni (și trotuarele aferente) care va fi precedatǎ pe fiecare sens de circulaţie de benzi rezonatoare și semnalizare verticalǎ de avertizare și presemnalizare din 50 ȋn 50 de metri ȋncepȃnd de la 100 de metri.

sursa: comunicat Primăria Municipiului Brașov