CONTACT Sugestii Sondaj de opinie
English Romana

Introducere sistem Park&Ride în patru terminale RATBV

RATBV S.A. și Poliția Locală Brașov pun în aplicare prevederile Regulamentului de organizare și funcționare a parcărilor de tip ”Park&Ride” (parchează și călătorește), act aprobat prin Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Brașov nr. 99/2019 și prin care respectivelor parcări le revine destinația pentru care au fost construite, adică de zone de staționare a autoturismelor a celor care folosesc și mijloacele de transport public de călători.
RATBV S.A. a afișat pe site-ul propriu și în cele patru terminale în care va funcționa acest sistem de parcare (Poienelor, Saturn, Triaj și Rulmentul) forma integrală a Regulamentului, iar în perioada următoare, împreună cu Poliția Locală Brașov, va lua toate măsurile pentru ca implementarea acestui nou tip de parcare în municipiul Brașov să fie un succes și un real ajutor pentru cei care folosesc serviciile de transport public.
Potrivit Regulamentului amintit, acest nou concept introdus în Brașov oferă posibilitatea oricărei persoane de a folosi parcarea special amenajată la unul dintre cele patru terminale dacă deține un abonament de călătorie valabil pentru mijloacele de transport RATBV S.A. Scopul implementării acestui sistem de parcare în municipiul Brașov are în vedere evitarea supra-aglomerării căilor de circulație rutiere și reducerii nivelului de poluare.
Accesul în parcările celor patru terminale se va realiza pe baza abonamentului de călătorie valabil pentru autobuzele și troleibuzele RATBV, astfel că persoanele care își lasă mașinile în respectivele parcări își vor continua călătoria spre destinația aleasă cu mijloacele de transport public. Conducătorii auto au obligația de a expune la loc vizibil în interiorul mașinii o copie după unul dintre următoarele documente doveditoare că dețin un abonament valabil: bon fiscal eliberat la achiziționarea abonamentului; bon nefiscal eliberat la cererea clientului, la achiziționarea abonamentului de călătorie de la automatele de vânzare sau chitanța eliberată la cererea clientului de la punctele de vânzare, pentru achiziționarea abonamentului de călătorie de la automatele de vânzare. Persoanele cu
dizabilități pot ocupa în mod gratuit locurile de parcare special amenajate, marcate și semnalizate prin semnul internațional pentru persoane cu handicap.
Accesul în parcările amenajate în cele patru terminale de transport public este permis doar pentru autovehiculele ce nu depășesc lungimea de cinci metri. Este interzisă parcarea mașinilor și utilajelor agricole, vehiculelor industriale, camioanelor, rulotelor, autorulotelor, remorcilor, semiremorcilor, autovehiculelor de transport marfă, autoutilitarelor și a autovehiculelor cu o lungime mai mare de cinci metri.
Nerespectarea prevederilor Regulamentului de organizare și funcționare a parcărilor de tip ”Park&Ride” atrage răspunderea contravențională, Poliția Locală Brașov putând să aplice amenzi al căror cuantum este cuprins între 290 și 435 lei, aceasta în condițiile în care faptele comise nu pot fi considerate, potrivit legii, infracțiuni.
Conținutul integral al Regulamentului aprobat prin HCL nr. 99/2019 poate fi consultat în toate cele patru terminale sau pe site-ul www.ratbv.ro, accesând link-ul:

https://www.ratbv.ro/uploads/documents/regulament-park-ride-dbb9.pdf