CONTACT Sesizari Sondaj de opinie
English Romana

Intră în vigoare noul sistem de tarifare

Regia Autonomă de Transport (R.A.T.) Brașov îi instruiește în aceste zile pe toți angajații Serviciului Control cu privire la prevederile Hotărârii Consiliului Local nr. 105 din 31 martie 2015. Respectivul act normativ stabilește, printre altele, faptul că, de la data de 1 iulie 2015, “valabilitatea călătoriei pe bază de bilet va fi de 50 (cincizeci) de minute de la validare, timp în care călătorul va putea să schimbe vehicule sau linii, să se transbordeze în orice stație și să folosească orice mijloc de transport care aparține R.A.T. Brașov, cu excepția liniei 20”.
Directorul general al Regiei, ing. Cristian Radu a precizat faptul că „activitatea desfășurată de controlori în relația cu călătorii trebuie să fie caracterizată în perioada imediat următoare de flexibilitate. Utilizatorii transportului în comun din municipiul Brașov trebuie să înțeleagă necesitatea validării unui nou tichet de călătorie după expirarea celor 50 de minute de valabilitate. De partea cealaltă, controlorii trebuie să dea dovadă de tact în aprecierea caracterului fraudulos al unei călătorii”.
De menționat faptul că R.A.T. Brașov a demarat un program ce vizează, pe de o parte, revizia tuturor validatoarelor instalate în mijloacele de transport în comun, iar pe de alta instruirea personalului (conducători auto, revizori etc.) cu privire la obligativitatea verificării, înainte de ieșirea pe traseu, a calității imprimării realizate de validatoare.
Directorul general al R.A.T. a mai precizat că, în mai multe puncte de lucru ale Regiei, au fost constituite rezerve de validatoare, astfel ca aparatele care prezintă neconformități să fie înlocuite cât mai repede.
El a mai adăugat că această activitate necesită un efort important, ținând cont de faptul că validatoarele existente acum în mijloacele de transport în comun au o vechime de circa 20 de ani. “Implementarea sistemului de ticketing va elimina o serie întreagă de inconveniente încă din acest an, deoarece aparate noi de validare a călătoriilor vor fi montate în mijloacele de transport în comun”, a mai spus ing. Cristian Radu.