CONTACT Sugestii Sondaj de opinie
English Romana

Distribuție titluri de călătorie gratuite

      RATBV S.A. a început astăzi distribuirea (reîncărcarea) titlurilor de călătorie gratuite pentru o serie de beneficiari ai unor acte normative speciale. Astfel, beneficiarii efectelor Decretului-lege 118/1990, ai Ordonanței Guvernului nr. 105/1999 sau ai Ordonaței de Urgență a Guvernului nr. 214/1999 sunt așteptați să-și ridice titlurile de călătorie din punctele de vânzare situate la captele de linie: Saturn, Roman, Noua, Triaj, Rulmentul, Stadionul Municipal și Pe Tocile. Persoanele care au drept la călătorie gratuită prin efectul actelor normative menționate trebuie să prezinte la punctele de vânzare următoarele acte: cartea sau buletinul de identitate, o copie după cuponul de pensie specială din luna precedentă ridicării dreptului de călătorie, precum și cardul vechi, pentru reîncărcare.

     Astăzi a început și eliberarea cardurilor de călătorie pentru persoanele cu dizabilități, conform HCL nr. 611/2016, care stabilește acordarea gratuității pe mijloacele de transport în comun din municipiul Brașov pentru persoanele cu handicap accentuat, grav și asistenții personali ai acestora. Persoanele care au legitimație DGASPCJ Brașov cu valabilitate permanentă sau cu valabilitate decembrie 2017 – ianuarie 2018 pot ridica  abonamentele pe card de la punctul de vânzare Cap linie Roman. Ceilalți beneficiari ai acestei Hotărâri a Consiliului Local se pot prezenta pentru ridicarea cardului de transport în luna în care își reînnoiesc certificatul și legitimația de transport DGASPSJ Brașov. La punctul de vânzare trebuie să prezinte cu legitimația DGASPSJ și cu buletinul sau cartea de identitate.

     De asemenea, sunt invitați să-și ridice cardurile gratuite de călătorie și cetățenii de onoare ai Brașovului. Aceștia trebuie să se prezinte la punctul de vânzare de pe Strada Hărmanului, lângă sediul RATBV S.A., având asupra lor cardul vechi (pentru reîncărcare), cartea sau buletinul de identitate, precum și o copie a Hotărârii de Consiliu Local prin care le-a fost conferit titlul de cetățean de onoare.