CONTACT Sesizari Sondaj de opinie
English Romana

Anunţ pentru foştii deportaţi sau refugiaţi

R.A.T. Brașov aduce la cunoștința călătorilor care dețin calitatea de foști deportați sau foști refugiați și care, potrivit legii, beneficiază de transport gratuit faptul că, începând de sâmbătă, 01.10.2016, sunt așteptați în patru puncte din oraș pentru primirea sau reîncărcarea cardurilor de transport, pentru o perioadă de valabilitate de trei luni.
R.A.T. Brașov realizează această acțiune prin patru puncte de distribuție, care funcționează după următorul orar:
- sediul central R.A.T. Brașov, str. Hărmanului, nr. 49. Orar: luni – vineri: 08.15 – 15.30; Sâmbătă și duminică – închis.
- terminal ”Municipal”. Orar: luni – vineri: 06.00 – 20.00; Sâmbătă și duminică: 08.00 – 18.00.
- terminal ”Roman”. Orar: luni – vineri: 06.00 – 22.00; Sâmbătă și duminică: 07.00 – 21.00.
- capăt linie ”Pe Tocile”. Orar: luni –vineri: 06.00 – 13.00; Sâmbătă și duminică – închis.
Persoanele care dețin deja cardul pentru transport trebuie să aibă asupra lor, la momentul solicitării reîncărcării: cardul și copia cuponului de pensie pentru legea specială din luna precedentă celei în care solicită abonamentul.
Beneficiarii legilor speciale referitoare la foștii deportați și la foștii refugiați, care încă nu dețin cardul de călătorie, se vor prezenta la punctele de distribuție amintite având asupra lor: cartea sau buletinul de identitate în original și copie; copia talonului de plată a drepturilor din luna precedentă celei în care solicită cardul-abonament, precum și o copie a deciziei sau hotărârii de acordare a calității de beneficiar.
Persoanele care sunt soți ai beneficiarului și care au dreptul să ridice și să utilizeze abonamentul gratuit trebuie să prezinte la punctul de distribuție următoarele documente: copie a cărții/buletinului de identitate a titularului; original și copie a cărții/buletinului de identitate a soțului sau soției; originalul și copia certificatului de căsătorie; copia talonului titularului de plată a drepturilor din luna precedentă celei în care solicită abonamentul; copia deciziei/hotărârii titularului de acordare a a calității de beneficiar al legii speciale.
În cazul în care cardul de călătorie este ridicat de persoane împuternicite, acestea trebuie să prezinte copie a cărții/buletinului de identitate a titularului; original și copie a cărții/buletinului de identitate a persoanei împuternicite; copia talonului titularului de plată a drepturilor din luna precedentă celei în care solicită abonamentul; copia deciziei/hotărârii titularului de acordare a a calității de beneficiar al legii speciale, precum și împuternicirea cu dată, în original și copie. Împuternicirea este valabilă numai dacă aceasta va avea dată certă, acordată de notarul public.