CONTACT Sesizari Sondaj de opinie
English Romana

Abonamentele pentru elevi se pot cumpăra online

Pentru a veni în sprijinul elevilor și părinților care doresc să achiziționeze abonamente de transport pentru elevi, RATBV pune de astăzi la dispoziția acestora facilitatea de plată online, disponibilă la adresa elevi.ratbv.ro, site pe care se pot încărca abonamentele pentru elevi, cu condiția ca aceștia să aibă un card de transport RATBV din anul școlar precedent.
După accesarea site-ului elevi.ratbv.ro, trebuie parcurși patru pași simpli, a căror finalitate este plata cu ajutorul unui card bancar a abonamentului în valoare de 15 lei / lună, cu mențiunea că se poate alege una dintre patru perioade de timp de valabilitate, respectiv pentru care se face plata: o lună, două luni, trei luni sau un an. De menționat faptul că din costul de 85 lei al unui abonament lunar pe toate liniile, Primăria Brașov suportă 70 lei, iar 15 lei sunt plătiți de către elev.
Pașii necesari de parcurs pentru efectuarea plății online a abonamentelor pentru elevi sunt următorii:
1. logarea în sistem, realizabilă prin introducerea seriei cardului de transport și a CNP-ului elevului;
2. completarea unor câmpuri clare cu date de contact: o adresă de e-mail a elevului sau părintelui acestuia, un număr de telefon al elevului sau părintelui și selectarea dintr-o listă a unității de învățământ frecventate;
3. introducerea unor copii ale unor documente scanate sau fotografiate: carnetul de note al elevului (fila cu datele personale), cartea de identitate sau certificatul de naștere al elevului, cartea de identitate a părintelui acestuia;
4. plata efectivă a abonamentului: selectarea unei perioade dintre cele patru setate pentru care se face abonamentul și plata efectivă, prin introducerea unor date de pe cardul bancar.
Toate tranzacțiile efectuate pe acest site sunt securizate de operatorul de plăți Mobilpay. Documentele solicitate se pot încărca în format jpeg, astfel că și o fotografie a actelor realizată cu telefonul este suficientă.
Conform HCL Brașov nr. 734/2018, republicată conform HCL Brașov nr. 625 /2019, începând cu data de 1 octombrie 2019 preșcolarii cu vârsta de peste 5 ani din învățământul preșcolar și elevii din învățământul obligatoriu, profesional și liceal acreditat/autorizat, școlarizați în instituțiile de învățământ din Municipiul Brașov, beneficiază pe tot parcursul anului calendaristic de "Abonamente lunare toate liniile cu reducere pentru elevi", pe mijloacele de transport public local de călători RATBV S.A., pe raza Municipiului Brașov, cu exceptia Liniei 20 Expres - Poiana Brașov. Această excepție nu se aplică în cazul elevilor cu domiciliul în Poiana Brașov. Elevii sau părinții care nu au posibilitatea tehnică sau nu doresc să folosească această facilitate, pot achiziționa abonamente pentru elevi de la toate punctele de vânzare RATBV.