CONTACT Sesizari Sondaj de opinie
English Romana

Abonamente lunare gratuite pentru preșcolari și elevii din preuniversitar

RATBV SA eliberează gratuit abonamente lunare elevilor din învățământul preuniversitar, pe traseele de transport local utilizate de elevi de la domiciliu la unitatea de învățământ la care sunt înscrisi, astfel:
a) pe parcursul anului calendaristic, pentru elevii cu domiciliul în localitățile din zona metropolitana Brașov, școlarizați la o unitate de învățământ din zona metropolitană Brașov.
b) pe parcursul anului școlar, pentru elevii cu domiciliul în localități din afara zonei metropolitane Brașov, școlarizați la o unitate de învățământ din zona metropolitană Brașov.
Elevii care au deja un card valid de transport și au domiciliul în municipiul Brașov pot încărca pe site-ul elevi.ratbv.ro documentele și cererile solicitate, fără a mai fi nevoie să meargă la un centru de vânzare. Modelele de cerere solicitate se pot descărca de pe site-ul elevi.ratbv.ro
Elevii care au card RATBV emis după data de 1 august 2020, își pot prelungi online valabilitatea abonamentului lunar gratuit, în cazul lor fiind necesară completarea doar a cererii lunare.
Pe site-ul elevi.ratbv.ro sunt prezentați ”pașii” ce trebuie parcurși pentru încărcarea gratuită a cardurilor cu abonamentul lunar pentru elevi și sunt enumerate documentele ce trebuie scanate/fotografiate și încărcate, respectiv:
- cererea tip
- carnetul de elev cu viza pe anul școlar 2020 – 2021, ambele pagini din carnet: cea cu viza și cea cu numele elevului. Preșcolarii, elevii din clasele pregătitoare și elevii din învățământul preuniversitar care nu au deocamdată carnet vizat pe anul școlar 2020 – 2021 vor transmite copia/fotografia adeverinței eliberate de la școală.
- pentru elevii cu vârsta de peste 14 ani, cartea de identitate a elevului, pentru dovada adresei de domiciliu în municipiul Brașov
- pentru elevii cu vârsta de sub 14 ani, certificatul de naștere al elevului și cartea de identitate a unuia dintre părinți, pentru dovada adresei de domiciliu.
Elevii cu domiciliul in localitati care nu fac parte din Zona Metropolitana Brasov, vor prezenta in plus fata de documentele enumerate mai sus si o adeverinta de la unitatea de invatamant de pe raza Zonei Metropolitane Brasov, care atesta calitatea de elev al unitatii de invatamant si traseul de la unitatea de invatamant la localitatea de domiciliu.
Cei care nu doresc să folosească sistemul online se pot prezenta la punctele de vânzare ale RATBV S.A., cu documentele menționate, în vederea eliberării sau prelungirii abonamentului gratuit lunar pentru elevi.