CONTACT Sesizari Sondaj de opinie
English Romana

A1 – prima linie de transport în comun către Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav

Viceprimarul Flavia Boghiu a anunțat înființarea, începând cu 15 iunie, a primei linii de transport în comun care va lega orașul cu Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav. Aceasta va avea indicativul A1 și va pleca din Gara Brașov. Frecvența autobuzelor va fi corelată cu zborurile care decolează și aterizează pe aeroport.

„Vești bune pentru brașoveni: odată cu deschiderea aeroportului, pe 15 iunie, înființăm prima linie de transport către acesta, o linie expres, A1, care va pleca din Gara Brașov și va avea stații în Centrul Civic, Livada Poștei, Bartolomeu și Aeroportul Brașov-Ghimbav. Vom avea 13 astfel de plecări în prima etapă, corelate cu programul zborurilor. Această linie va funcționa deci din 15 iunie și vine în sprijinul brașovenilor care vor zbura de pe Aeroportul Brașov și al turiștilor care ne vor vizita”, a declarat viceprimarul Flavia Boghiu.

Viceprimarul a menționat, totodată, că în funcție de nevoile de transport ale pasagerilor care pleacă sau vin în Brașov cu avionul, frecvența pe această linie va crește, iar pe măsură ce fluxul de pasageri pe aeroportul din Brașov se va mări, se va analiza oportunitatea înființării și altor linii de transport în comun.

            Linia expres A1 va circula pe traseul: gară – Centrul Civic – Livada Poștei – Bartolomeu - aeroport și va opri în următoarele stații:

  • Dus: Gara Bv – Camera de Comerț - Livada Poștei – Gara Bartolomeu – Municipal – Aeroport;
  • Întors: Aeroport – Municipal – Biserica Bartolomeu - Livada Poștei – Hidro A - Gara Brașov.

Programul de circulație va fi corelat cu programul de funcționare al aeroportului și cursele aeriene, astfel încât prima cursă la aeroport să ajungă la ora 6:50, iar ultima la ora 19:00.

Tariful unui bilet pe acest traseu va fi același ca pe celelalte rute, respectiv 4 lei pentru 60 de minute.  

Sursa informațiilor: comunicat Primăria Municipiului Brașov