CONTACT Sugestii Sondaj de opinie
English Romana

Acțiune de conștientizare a pericolelor legate de consumul excesiv de alcool

În cadrul unei acțiuni de conștientizare a pericolelor legate de consumul excesiv de alcool, cu precădere din perspectiva siguranței pentru persoanele ce folosesc mijloacele de transport public de călători, o parte dintre angajații RATBV și-au efectuat astăzi o evaluare o nivelului de consum de alcool prin aplicarea chestionarului AUDIT. Demersul a fost realizat cu ocazia Zilei Naționale a Testării Consumului Personal de Alcool, iar Structura de Psihologie a societății a înregistrat RATBV S.A. ca partener al evenimentului, respectiv ca locație - centru de testare.
Ziua Națională a Testării Consumului de Personal de Alcool oferă persoanelor care se confruntă cu consum ridicat ajutor în vederea evitării problemelor de sănătate, precum și pentru conștientizarea efectelor consumului problematic de alcool. În ceea ce privește chestionarul AUDIT, acesta este un instrument de evaluare a consumului personal de alcool, dezvoltat de Organizația Mondială a Sănătății, care permite, prin oferirea în câteva minute a unor răspunsuri la 10 întrebări scurte, realizarea unei evaluări de conștientizare a existenței unor eventuale pericole pentru sănătate. Chestionarele AUDIT sunt completate în mod anonim și asigură specialiștilor în domeniu colectarea de date utile dezvoltării unor programe de prevenție eficiente.
Ziua Națională a Testării Consumului Personal de Alcool este un eveniment organizat de Institutul Național de Sănătate Publică și Alianța pentru Lupta Împotriva Alcoolismului și Toxicomaniilor, iar RATBV S.A., prin Structura de Psihologie, s-a înregistrat pentru prima dată ca partener de testare. Cei care au completat chestionarul AUDIT au primit informații relevante cu privire la demersurile pe care le pot face în situația în care au constatat că au obținut un scor ce-i poziționează într-o zonă de vulnerabilitate din perspectiva consumului de alcool. Astfel, aceștia își pot descărca aplicația ”Alcohelp”, care îi ajută la monitorizarea consumului personal de alcool sau pot solicita sprijin specializat pe un site specializat, un forum și un număr de telefon ”AlcoLine” .